slika


Prva banka Crne Gore AD Podgorica – osnovana 1901. Godine

Prije 120 godina, 1901. godine osnovana je Nikšićka štedionica, prva banka u tadašnjoj Knjaževini Crnoj Gori. Dobila je ime po gradu u kojem je osnovana, a koji je u to doba uveliko pisao nove i drugačije strane istorije.

Nastanak jednog naprednijeg društva i grada služio je kao podstrek i razvoju privrede, pa je osnivanje crnogorske pivare „Onogošt“ (1896.) i Prve nikšićke štedionice (1901.) dovelo do stvaranja industrijskog i bankovnog kapitala. To je ujedno, prelomni trenutak koji otvara novi period u daljem razvoju privrede i društvenih odnosa u Nikšiću.

Danas, Prva banka CG je savremena bankarska institucija koja zapošljava preko 220 radnika predstavljajući spoj iskusnih bankarskih stručnjaka i mladih, obrazovanih ljudi.

Kao jedna od vodećih banaka u Crnoj Gori, pružaju univerzalne finansijske usluge i grade dugoročne partnerske odnose, težeći da budu prvi izbor za njihove klijente. Imaju najširu poslovnu mrežu koju čine 14 filijala i 16 šaltera, u 20 gradova u Crnoj Gori.

Kroz brojne društveno odgovorne projekte, svakodnevno aktivno doprinose razvoju lokalne zajednice i Crne Gore.Adresa: Bulevar Svetog Petra Cetinjskog br, 141, Podgorica

Telefon: +382 20 409 173

Email: info@prvabankacg.com

Web: www.prvabankacg.com

Radno vrijeme:

ponedeljak-petak: 08:00 - 16:00h
slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV