slika


Alter Modus DOO Podgorica

Alter Modus je osnovan kao nevladina organizacija (udruženje građana) 11. juna 1997. godine. Osnovan je sa ciljem da pruži podršku ugroženim kategorijama stanovništva kako bi poboljšale svoju ekonomsku situaciju, samopouzdanje i aktivno učestvovale u društvenom razvoju.

Tokom 1999. godine Alter Modus je otpočeo sa implementacijom mikrokreditnog programa, uz podršku Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) i Danskog savjeta za izbjeglice (DRC). Ubrzo su se pridružili i drugi donatori: Church World Service (CWS), Mercy CorpsInternational (MCI), kao i američko Ministarstvo poljoprivrede (USDA).

Cilj mikrokreditnog programa bio je pružanje finansijske pomoći mikropreduzetnicima koji su imali otežan pristup finansijskim sredstvima.

Vremenom, mikrokreditiranje postaje dominantna, a od 2002. godine i jedina djelatnost NVO Alter Modus.

Alter Modus je u vrlo ranom periodu nakon svog osnivanja uspio da obezbijedi komercijalne izvore finansiranja i da ostvari partnersku saradnju sa renomiranim evropskim bankama i fondovima koji podržavaju razvoj mikrokreditiranja kroz dugoročne kreditne linije. To su NOVIB, zatim EBRD, Oikocredit, Triodos, Triple Jump, ResponAbility, Bank in Bistum, FSFS, EFSE, AECI, KfW, IFC.

Kapitalizacijom dobiti, osnovni kapital se iz godine u godinu uvećavao, stvarajući još bolju osnovu za održivi rast i dalji razvoj.

Vizija Alter Modusa je da budu prvi izbor mikro i malih biznisa za finansiranje njihovih potreba u Crnoj Gori.

Misija Alter Modusa je da rade u skladu sa najboljim dugoročnim interesima zainteresovanih aktera, specijalizacijom u pružanju finansijske podrške mikro i malim preduzetnicima, koja je prilagođena njima, kao i zajednicama u kojima oni posluju.

Zaposleni i klijenti prepoznati su kao glavni akteri za budući razvoj i dugoročnu stabilnost Alter Modusa.

Zato je unapređenje lojalnosti zaposlenih i klijenata kontinuiran proces, na koji utiču interne i eksterne, predvidive i nepredvidive, okolnosti.Adresa: Studentska bb, Podgorica

Telefon: +382 20 655 280

Email: info@altermodus.me

Web: www.altermodus.me

Radno vrijeme:

Ponedeljak-petak: 08:00 – 16:00h
slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV