slika

Drugi CBCG Hakaton: Najbolje “Mardukovo” digitalno rješenje za registraciju korisnika

  10/10/2022Svečanim proglašenjem pobjednika je završen 2. CBCG Fintech Hackathon na temu „Upoznaj svog klijenta – jednostavno i sigurno“.

Ekipa “Marduk” koju čine Saša Šćekić, Matija Ratković i Filip Dragović osvojila je nagradu od 12.000 eura koju je obezbijedila Centralna banka Crne Gore. Oni su predstavili modularno digitalno rješenje za registraciju korisnika koje je, iako prvenstveno namijenjeno finansijskom tržištu, moguće prilagoditi i primijeniti i u drugim industrijama zasnovanim na KYC pristupu, poput osiguranja i telekomunikacija. Pobjedničko rješenje omogućava cjelokupni proces identifikacije korisnika primjenjujući u potpunosti elektronsko rješenje za KYC proces – Upoznaj svog korisnika.

 

Nagradom u iznosu od 3.000 eura koju je obezbijedila kompanija Mastercard, nagrađena je ekipa “KYCX360”. Drugoplasirana ekipa koju čine Maša Miladinović, Aleksandra Milić, Heril Muratović, Boris Tuponja i Stefan Janković, osmislila je rješenje koje omogućava klijentima banke da kroz cijeli proces registracije i identifikacije prođu na jednostavan, brz i potpuno digitalizovan način. Njihovo rješenje ima potencijal da se integriše sa već postojećim modulima koji se koriste u bankarskom poslovanju i na taj način formira jedinstveno integralno rješenje za registraciju korisnika i prodaju bankarskih servisa.

 


Viceguvernerka CBCG Zorica Kalezić se u ime organizatora zahvalila partnerskim organizacijama, kao i svim učesnicima hakatona, ističući da je hakaton postigao svoj cilj, te da su sva pristigla rješenja bila na izuzetno visokom nivou.

“Svi smo pobjednici jer smo svjedočili uspješnom suočavanju sa izazovima koje nosi KYC proces, a koji će u krajnjem, klijentima omogućiti brži i bolji pristup uslugama, pritom im osiguravajući  maksimalnu zaštitu privatnosti njihovih podataka”, rekla je viceguvernerka Kalezić.

O nagradama je odlučivao međunarodni stručni žiri u sastavu koji su činili viceguvernerka Kalezić, viceguverner Narodne banke Gruzije Papuna Lezhava, direktor Sektora za IT, sajber bezbjednost i kontinuitet poslovanja u Addiko banci Zarija Milić, direktorka Account Management sektora u kompaniji Mastercard Olga Dedović te Branimir Bukilić iz kompanije Data Design inače članice ICT Cortex.

Drugi CBCG Fintech Hackathon organizovala je Centralna banka Crne Gore u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka. Njegov cilj je promovisanje i podsticanje inovacija u domenu digitalnih bankarskih i platnih usluga. Proglašenjem pobjednika ovog takmičenja ujedno je završen prvi podgorički ICT Week.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV