slika

Bitcoin raste kako dolar pada: Vrijednost digitalne valute prešla 20.000 dolara

  12/09/2022Bitkoin je prešao granicu od 20.000 dolara i očekivao je svoj najbolji dan u posljednjih šest nedjelja u petak, dok je američki dolar značajno pao, a tržišta su našla razloge da budu vesela na kraju tmurne nedjelje.

Bitcoin, najveća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti, porastao je za više od 7% na 20.796 dolara, što je dvonedjeljni maksimum. Eter, drugi po veličini, porastao je 5% da bi takođe dostigao dvonedjeljni maksimum na 1.717 dolara. Bitkoin je u srijedu bio samo 18.540 dolara, prenosi Rojters.

Učesnici na tržištu rekli su da nema posebnog pokretača za dobitke osim širokog optimističnog raspoloženja u dokazima u klasama imovine u petak, predvođenih padom dolara u sigurnom utočištu i rastom kineskih akcija.

Ako kriptovalute uspiju da zadrže svoje dobitke do zatvaranja nedjelje, bitkoin bi mogao da zabilježi drugi nedjeljni porast zaredom, i najbolju nedjelju za otprilike mjesec dana.


Nestalnost Etera za vikend može biti povećana nadogradnjom softvera koja se nazire poznata kao „spajanje“, koja će biti zakazana negde između 10. i 20. septembra, sa neizvjesnim tačnim vremenom.

Promjena će radikalno promijeniti način na koji se transakcije obrađuju i trebalo bi da smanji potrošnju energije. Neke berze planiraju da pauziraju depozite i povlačenja dok se vrši nadogradnja.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV