slika

Počinjete biznis? Obratite pažnju na ove stvari

  15/04/2022Lara Keli, britanska preduzetnica i autorka lista Guardian, savjetuje na šta svaki budući preduzetnik treba da obrati pažnju.


Šta zaista znači biti sam svoj šef?


To što imate veru i istrajnost dovešće vas do ostvarenja ciljeva, ali cio proces će vas mnogo promijeniti. Godinama ćete svakodnevno brinuti o biznisu i sve one stvari koje su drugi obavljali umjesto vas, moraćete sami ili ćete čak plaćati nekome da to obavi. Čak i tada ćete biti svoj kurir, serviser, administrativni radnik ili knjigovođa. Preko noći ćete morati da razvijete veštine i znanja za izazove koji slijede.
Šta zaista podrazumijeva „razvoj novih proizvoda “Pripremite se na mnogo stresa i muke i na to da ćete sasvim sigurno gubiti dosta para. Dobar početak je ispitati ideju iz svih uglova. Pripremite se emocionalno i finansijski da izgubite mnogo, mnogo novca, ali i da bez perioda oplakivanja krenete sa nekim drugim u projekat.

Prava vrijednost kontakata

Mnoge kompanije pružaju savjetodavne usluge, ali ako potražite po adresaru, shvatićete da je mreža onih koji mogu da vam daju savjet mnogo šira. Pitajte prijatelje za savete, možda se iznenadite odgovorom.

Prodaja nije laka

Možete da pratite sve savjete: kreirate sajt, reklamirate se onlajn, šaljete novinarima saopštenja, ali nema uspeha preko noći. Iza svega stoji mukotrpan rad, a vaša jedina briga je da ne bankrotirate dok biznis ne krene.

Vaš biznis plan izgledaće smiješno za šest mjeseci

Možda je pisanje biznis plana prvi važan korak koji vam je pomogao da se fokusirate i primijenite profesionalni pristup, ali posle nekoliko meseci, shvatićete koliko je taj prvi projekat izgledao laički i naivno. Važno je iscijepati ga i napisati novi, što će pokazati da ste fleksibilni i spremni za nove izazove.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV