slika

Dozvoljeni minus ili gotovinski kredit: šta odabrati kad su vam potrebna dodatna novčana sredstva?

  22/03/2022Znate onu izreku „Od viška glava ne boli“? Kada je novac u pitanju, rekli biste da je apsolutno tačna, zar ne? Vjerovatno ne biste bili u manjini, jer kako bi uopšte dodatna novčana sredstva mogla da škode?

Sjetićete se vjerovatno i pjesme koja je jedno vrijeme bila ultrapopularna, koja kaže: „A trošim više nego što zaradim“. Nakon ovog ključnog momenta numere, dobijamo uvid u dogovor prijatelja: pozajmićemo novac, a onda nam je samo nebo granica. Ipak, da li je baš uvijek sve tako sjajno, bajno i rasterećeno, naročito kada pozajmljena sredstva treba vratiti?

Hajde da vidimo kako može biti i kako da vas od viška glava zaista ne zaboli. 🙂

Šta treba da znate o dozvoljenom minusu po računu?

Ako želite da budete sigurni da ćete, u slučaju da se pojave iznenadni troškovi, imati na raspolaganju sredstva koja su vam odmah dostupna, dozvoljeni minus po računu (dozvoljeno prekoračenje) je dobra opcija za vas.

 

Procedura za njegovo dobijanje je vrlo jednostavna. Ne treba vam brdo dokumentacije, a ni mnogo vremena da je ispunite i predate. Biće dovoljan samo račun otvoren u banci, preko kojeg ostvarujete redovna mjesečna primanja. Takođe, bićete oslobođeni plaćanja naknade za odobravanje minusa po računu.


Sredstva će biti vezana za vaš račun, a vi ih možete, ali i ne morate koristiti. Kamata će biti obračunata samo na onaj dio dozvoljenog minusa koji ste iskoristili. 
Nakon toga, sredstva će biti vezana za vaš račun, a vi ih možete, ali i ne morate koristiti. Naravno, kamata će biti obračunata samo na onaj dio dozvoljenog minusa koji ste iskoristili. Ono na šta treba obratiti pažnju je rok otplate, koji može biti do 12 mjeseci. Po isteku roka, dozvoljeni minus se neće automatski produžiti ⎼ tada je potrebno da izmirite obaveze po računu kako bi vam dozvoljeni minus ponovo bio odobren.

Dozvoljeni minus posmatrajte kao kratkoročnu pozajmicu

Zamislite da je 20. u mjesecu i da prije nego što „legne“ plata morate da platite stanarinu. Dobar dio budžeta ste već potrošili na planirane i neplanirane izdatke. Umjesto da se obratite roditeljima i prijateljima sa molbom da vam (još ovog puta) pozajme novac, ako imate odobren dozvoljeni minus po računu, pozajmićete ga od sebe.

 

Da ste novac pozajmili od bliskih ljudi, vjerovatno biste im ga vratili čim primite platu. Upravo to uradite i sa sredstvima koja ste povukli iz dozvoljenog minusa. Samo razmislite – ne želite da iz mjeseca u mjesec idete iz minusa u minus i da vam računanje kamate postane zanimacija broj jedan u životu.

Dozvoljeni minus je najpoželjnije koristiti u situacijama prijeke potrebe, povremeno i u kraćim vremenskim intervalima, a sredstva vratiti već od naredne plate ili penzije.

Zaključićete da je dozvoljeni minus najpoželjnije koristiti u situacijama prijeke potrebe, povremeno, odnosno u kraćim vremenskim intervalima – i bićete u pravu. Jasno vam je da ćete napraviti pravi izbor ako sredstva vratite već od naredne plate ili penzije.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV