slika

Na novoj listi CBCG 19.493 blokirana preduzeća i preduzetnika

  02/03/2022Firma Uniprom, kao i dvije firme čiji je osnivač i vlasnik firma “Čelebić u blokadi su, pokazuju objavljeni podaci Centralne banke (CBCG).

Uniprom, koji je vlasnik Kombinata aluminijuma, čiji su glavni pogoni ugašeni 1. januara ove godine, u blokadi je pet dana na iznos od 323,6 hiljada eura, pokazuje lista blokiranih preduzeća CBCG koja se objavljuje svakog prvog radnog dana u mjesecu.

Iz Uniproma su kazali da je njihov račun blokiran zbog firme Bumech Crna Gora, kojoj su oni bili garant. Račun firme Bumech Crna Gora, čiji su vlasnici iz Poljske, a koja se bavi vađenjem rude, blokirala je Uprava prihoda i carina. Oni su blokirani 14 dana na iznos od 532 hiljade eura. S obzirom na to da od njih nisu mogli da naplate dug, Uprava carina je pribjegla blokadi računa Uniproma.


Firme Tomislava Čelebića su blokirane zbog iznosa od 34,1 hiljadu i 4,8 hiljada. Ha kraju februara blokirana je firma Ama rizort, koja treba da gradi turistički kompleks u Čanju, preko kojeg će se moći aplicirati za dobijanje ekonomskog državljanstva. Prethodna vlada Duška Markovića je u tehničkom mandatu projekat u Čanju uvrstila na listu razvojnih projekata u oblasti turizma, preko kojih se može doći do ekonomskog državljanstva.

Druga Čelebićeva firma, koja je blokirana u februaru, jeste “Čelebić rent”. Oni su u blokadi sedam dana na iznos od 4.810 eura.

Na novoj listi CBCG nalaze se 19.493 blokirana preduzeća i preduzetnika, što je za deset manje nego na kraju januara. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,74 hiljade ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u, dok je 15.749 preduzetnika i preduzeća koji se nalaze na evidenciji CRPS-a.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV