slika

Na šta treba da obratite pažnju kada birate banku u Crnoj Gori

  28/01/2022Crnogorske banke pružaju širok opseg usluga, a biranje prave banke za vas umnogome će zavisiti od vaših potreba, namjera i finansijskih planova. 

Najpoznatije banke Crne Gore su Prva Banka Crne Gore, Erste Banka AD Podgorica, Societe Generale Banka Crne Gore – sve nabrojane predstavljaju odlično rješenje za sve one kojima su potrebne osnovne usluge banke i uobičajeni su izbor među građanima. 

Međutim, ukoliko ste u potrazi za nekim specifičnijim uslugama, poput adekvatnog investicionog rješenja onda se izbor sužava. 

Primjera radi, prethodno pomenutu uslugu nude samo dvije banke u Crnoj Gori – Hipotekarna Banka, i Prva Banka Crne Gore. U ovim bankama možete dobiti i ostale usluge, kao što je sigurna trgovina i usluge nadzora iste.

Uslugu privatnog bankarstva, s druge strane, možete dobiti samo u Crnogorskoj Komercijalnoj Banci (CKB).

Još jedna od pogodnosti unutar crnogorskog bankarskog sistema, jeste da većina banaka naplaćuje simbolične mjesečne naknade za održavanje računa u iznosu od svega nekoliko evra. Održavanje računa, te standardne naknade i takse za internacionalni transfer novca, najčešće koštaju oko jednog evra, a rijetko prelaze 5 evra. 

Opšti savjeti za biranje banke 


Kada ste u potrazi za bankom koja će zadovoljiti sve vaše zahtjeve, dobar je početak u startu odrediti koji tip računa vam je potreban, u skladu sa vašim potrebama, namjerama i finansijskim prioritetima.

Ukoliko ste novi u gradu, te vam je potreban račun za uobičajene usluge, poput plaćanja računa, dobra ideja bila bi da odaberete neku od najpopularnijih banaka, budući da one imaju najveći broj ekspozitura i poslovnica širom grada, te će vam biti na dohvat ruke! 

Dostupnost je faktor koji mnogi korisnici predvide, a kojeg se često sjete tek kada su u žurbi, te može biti od velike koristi ukoliko uzmete u obzir ovaj faktor pri odabiru banke!

S druge strane, ukoliko vam je potrebna specifična usluga, vaš fokus bi trebalo da bude na banku koja može da vam je ponudi, te da optimalno rješenje za vaš zahtjev. Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV