slika

“Evropa sad”: Veća potražnja za dodatnim kreditima usljed povećanja platežne moći stanovništva

  07/01/2022Finansijskim planom Centralne banke za 2022. godinu predviđeni su ukupni prihodi u iznosu od 17.108.000, i za sedam odsto su veći u odnosu na plan za 2021. godinu. To pokazuje Finansijski plan Centralne banke Crne Gore (CBCG) za 2022. godinu, koji je dostavljen parlamentu.

Kako se ističe, ako se realizuje program “Evropa sad“, bilo bi za očekivati povećanje potražnje za dodatnim kreditnim sredstvima usljed rasta platežne moći stanovništva.


“Naknade za usluge pretrage kreditnog registra planirane su u iznosu od 551.000 eura, što čini tri odsto ukupno planiranih prihoda i veće su za deset odsto od plana za 2021. godinu. Saglasno Odluci o utvrđivanju tarife po kojoj se obračunavaju naknade za vršenje usluga koje obavlja Centralna banka utvrđen je jedinstven iznos tarife za usluge pretrage Kreditnog registra za kreditno-depozitne institucije, pravna lica i preduzetnike i fizička lica”, piše u dokumentu.

Ukazuje se da treba očekivati veći broj upita vezano za kreditni registar.

“Ukoliko se realizuje prezentovani program Ministarstva finansija i socijalnog staranja pod nazivom ‘Evropa sad’, bilo bi za očekivati povećanje potražnje za dodatnim kreditnim sredstvima usljed rasta platežne moći stanovništva, te samim tim i većeg broj upita u kreditnom registru”, navodi se u dokumentu CBCG.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV