slika

“Spirala pada”

Evo šta se dešava sa hedž fondovima od početka pandemije

  10/12/2021Hedž fondovi su tokom novembra zabeležili najgori rezultat u posljednjih 20 mjeseci, nakon rasprodaje na globalnim tržištima izazvane zabrinutošcću zbog pojave omikron soja virusa Covid-19, prema podacima istraživačke kompanije HedgeFund Research.

Tržišta akcija je u posljednjoj nedjelji novembra zahvatila spirala pada, pri čemu su američke akcije izgubile skoro 4,0 odsto vrijednosti tokom poslednjih pet trgovačkih sesija u mjesecu, nakon vijesti o novoj varijanti virusa, prenosi agencija Reuters.

Volatilnost na tržištima valuta i obveznica je takođe skočila u tom periodu.


Kompozitni indeks HFRI za hedž fondove pao je za 2,2 odsto u novembru, što je njegov najveći mesečni pad od marta 2020. godine, kada je pandemija korona virusa prvi put udarila finansijska tržišta, objavila je ova konsultantska kuća u svom izvještaju.

Na ovako veliki pad kapitala kojim upravljaju hedž fondovi, čije strategije obuhvataju miks ulaganja na kratak i dugi rok, uticalo je to što ih je vest o omikronu zatekla nespremne.

Rezultati HFRI podudaraju se sa onima do kojih su došle druge istraživačke firme za hedž fondove, kao sto je Pivotal Path, napominje se u izvještaju.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV