slika

ZA ŠTEDIŠE-POČETNIKE

Kada ostaviti novac u banci, kako otvoriti štedni račun i zašto PRAZNICI nisu najbolje vrijeme za to?

  17/11/2021Sakupili ste određenu sumu novca i shvatate da je bolje da ga čuvate u banci nego u slamarici, jer se ušteđeno na taj način umnožava, a sigurnost je u banci daleko veća. Međutim, pred vas tek nakon donošenja te odluke dolazi niz pitanja - koja banka ima najbolju ponudu, u kom trenutku početi sa štednjom, na koliko je oročiti, ali najvažnije pitanje od svih - kako otvoriti račun za štednju.


Na sajtu Halkbanke možete dobiti sve neophodne informacije, kako o tome na koji način da otvorite račun, do akcijskih ponuda štednje koje svakom idu u prilog.

Kako otvoriti račun u banci?

- Da biste otvorili štedni račun u našoj banci dovoljno je samo da se pojavite i sa sobom ponesete identifikacioni dokument, važeću ličnu kartu ili važeći pasoš. Otvaranje i vođenje štednog računa je besplatno a kamatna stopa je fiksna za period oročenja kod svih tipova štednje.

Kada se odlučiti na štednju?

Za štednju je neophodna disciplina, a da bi ona bila što uspješnija treba pravilno isplanirati i vrijeme kada ćete se odlučiti da ostavljate neki dinar sa strane.


To svakako ne bi trebalo da bude u vrijeme praznika, već nekoliko mjeseci ranije da ne biste padali u iskušenje zbog mnogobrojnih akcija trgovaca.

Štedite mnogo prij praznika - isplati se

- Da biste maksimalno uživali u praznicima i kupovali zanimljive proizvode koje su u to vrijeme na najvećim akcijama, pogodno je da novac skupite do minimum tri mjeseca pred praznike, a zgodno je i na duži period, i onda da ga položite u banku. Devizna oročena štednja u našoj banci podrazumeva minimalni period oročenja od tri mjeseca, nakon kojeg možete preuzeti vašu ušteđevinu koja će biti uvećana za kamatnu stopu predviđenu za taj period štednje - objašnjavaju u Halkbanci i ističu da je to dobra odluka, jer nakon toga imate više za trošenje u vreme kad su akcije svuda najveće.


Za one čvršćeg karaktera koji mogu da odole prazničnim đakonijama, u ovoj banci postoji mogućnost reoročenja sredstava bez ponovnog dolaska u banku po kamatnoj stopi važećoj na dan reoročenja uloga.

Dobro vrijeme za štednju je kada primite platu, jer u tom trenutku još nemate u potpunosti isplanirane troškove, a i štednja je uvijek bolja odluka, nego nepotebni troškovi kojima smo skloni u trenutku primanja novca.


 Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV