slika

Žugić: Banke stabilne i likvidne

  26/10/2021Banke su stabilne i likvidne, a koeficijent solventnosti je na nivou sistema skoro dvostruko veći od propisanog zakonskog minimuma, dok su depoziti na istorijskom maksimumu, kazao je guverner Centralne banke Crne Gore (CBCG) Radoje Žugić na video sastanku sa timom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koga predvodi Srikant Seshadri, šef misije ove institucije za Crnu Goru.

Ovim sastankom su započele redovne godišnje konsultacije po članu IV Statuta MMF-a koje ova institucija obavlja sa svim zemljama članicama.

Predstavnici MMF-a interesovali su se za planove CBCG u vezi sa trajanjem mjera podrške koje je ova institucija kreirala na početku i tokom COVID pandemije.

Guverner je saopštio da CBCG pažljivo i detaljno sagledava situaciju i trendove, te da će, u skladu sa tim, postepeno ukidati mjere na način koji neće ugroziti tekući oporavak ekonomije niti stabilnost bankarskog sistema.

Kako je najavljeno iz CBCG-a, misija MMF će, sa sagovornicima iz javnog i privatnog sektora, obaviti razgovore koji se tiču ukupnog zdravlja ekonomije.

Tokom konsultacija razgovaraće se i o uticaju ekonomskih reformi koje su u pripremi na kratkoročne i srednjoročne ekonomske izglede.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV