slika

HSBC iznenadio rastom dobiti od 74 odsto u trećem kvartalu

  25/10/2021HSBC Holdings izvijestio je o povećanju dobiti u trećem tromjesečju za 74% jer su se smanjile zabrinutosti oko lošeg zajma povezanog s pandemijom, pa jebanka najavila otkup dionica vrijedan 2. milijarde dolara.

Iz HSBC je međutim saopšteno da su se projekcije troškova za 2022. povećale na 32 milijarde dolara s 31 milijarde dolara, zbog pritiska inflacije.

“Iako zadržavamo oprezan stav u odnosu na spoljnje rizično okruženje, vjerujemo da su negativni kvartali iza nas”, rekao je izvršni direktor Neil Quinn u ponedjeljak.

Banka je objavila dobit prije oporezivanja od 5,4 milijarde dolara za treći kvartal, u odnosu na 3,1 milijardu dolara godinu ranije i prosječnu procjenu 14 analitičara od 3,78 milijardi dolara koju je sastavio HSBC.

HSBC je 700 miliona dolara u gotovini obezbijedio za slučaj da loši krediti povezani s pandemijom narastu, za razliku od 800 miliona dolara koliko je u iste svrhe ostavio prošle godine.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV