slika

Ruska banka najvrednija u Evropi

  19/10/2021Ruski Sber (ranije poznat kao Sberbank) postao je nedavno najvrednija banka u Evropi. Prethodno je prvo mjesto držao britanski HSBC, prenijeli su ruski mediji.

IntelliNews javlja da je ruski berzanski indeks RTS skočio je u drugoj sedmici oktobra i prvi put u deceniji probio se iznad granice od 1800. Iako je vodeći RTS indeks od početka godine porastao za oko 32 posto, većina ulagačke pažnje usmjerena je na bankarski sektor, koji je 8. oktobra porastao za preko 70 odsto. Sber i TCS Grupa privukli su najveću pažnju pokrećući rast vrijednosti sektora.

Cijena dionica Sberbank obnovila je svoj istorijski maksimum: jedna dionica vrijedila je više od 366 rubalja (5,10 dolara). Tržišna kapitalizacija 7. oktobra premašila je 8,25 biliona rubalja (113 milijardi dolara), nasuprot HSBC-u koji je imao kapitalizaciju manju za 30 milijardi dolara, prenosi Indikator.

Potpredsjednik Sberbanke Vladislav Kreinin napomenuo je u jednom intervjuu da će rast čisto bankarskih usluga, uzimajući u obzir novu uredbu, biti ograničen u sljedećih deset godina i da će sav rast doći od okretanja banke prema fintechu i internet uslugama, prema navodu Russia Business Today.

Oko stotinu od 13.000 poslovnica banke već je transformisano u okviru novog ekosistema, a u planu je otvaranje još oko 6.000, prenosi TV kanal “Rusija 24”.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV