slika

Ulaganje je apsolutno neophodno za većinu ljudi

  18/10/2021Da biste uživali u ugodnoj budućnosti, ulaganje je apsolutno neophodno za većinu ljudi. Kao što je kriza zbog virusa COVID-19 pokazala, naizgled stabilna ekonomija može jako brzo izgubiti tlo pod nogama, ostavljajući one koji se nisu pripremili bez svojih prihoda.

Međutim, oni koji su mogli da se oslone na svoje investicije su prošli veoma dobro jer je tržište zabiljeležilo nove vrhunce svih vremena u drugoj polovini prošle i početkom 2021.godine.

Ako ste već dobili isplatu stimulativnog čeka u iznosu od 200 eura – ili očekujete novu u iznosu od 100 eura u trećem krugu olakšica – i ne treba vam ovaj novac za kratkoročne troškove kao što je plaćanje duga, ulaganje tog novca bi imalo smisla. Umesto da novac stoji na beskamatnom tekućem računu, novac biste mogli da uzgajate tako što ćete ga uložiti u nešto.

Ali sa nekim akcijama koje izgledaju kao astronomske procjene, koje poteze bi investitori trebalo da razmotre tokom 2021.godine? Jedna ideja je kombinacija sigurnijih i rizičnijih investicija, sa većim povratom.

 

Zašto investirati?

Ulaganje vam može pružiti drugi izvor prihoda, finansirati penziju ili vas čak izvući iz finansijskih neprilika. Iznad svega, investiranje povećava vaše bogatstvo – pomaže vam da ispunite svoje finansijske ciljeve i vremenom povećate kupovnu moć. Ako ste možda nedavno prodali svoj dom ili dobili neki novac, mudra odluka je da pustite da taj novac radi za vas.

 

Iako ulaganje može stvoriti bogatstvo, želeli biste i da napravite ravnotežu između potencijalnih dobitaka sa mogućim rizikom. Takođe, željećete da budete u poziciji da možete to da uradite, što znači da će vam trebati nivoi duga kojima se može upravljati, odgovarajući fond za hitne slučajeve i da budete u stanju da prođete kroz uspone i padove na tržištu bez potrebe da pristupate svom novcu.

 

Postoji mnogo načina za investiranje – od vrlo sigurnih izbora kao što su CD-ovi i računi na novčanom tržištu do opcija sa srednjim rizikom kao što su korporativne obveznice, pa čak i do izbora sa većim rizikom poput fondova sa indeksom akcija. To su sjajne vijesti jer to znači da možete pronaći investicije koje nude razne prihode i odgovaraju vašem profilu rizika. To takođe znači da možete kombinovati investicije da biste stvorili zaokružen i raznolik – odnosno sigurniji – portfelj.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV