slika

Kreditiranje domaćinstava raste najsnažnije od finansijske krize

  29/09/2021Bankarski krediti kompanijama u eurozoni snažno su usporili od proljeća, dok pozajmice domaćinstvima rastu najsnažnije od finansijske krize 2008. godine, pokazuju podaci Evropske centralne banke.

– Sezonski prilagođeni krediti nefinansijskim kompanijama u zoni primjene zajedničke evropske valute porasli su u avgustu 1,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, najslabije od aprila 2016- saopštila je ECB.

U julu su porasli 1,7 odsto, prenosi Biznisinfo. Njihov rast usporava od proljeća, a najviše su u ovoj godini porasli u februaru, sedam odsto.

Kreditiranje domaćinstava poraslo je u prošlom mjesecu istim tempom kao i u julu, 4,2 odsto, najsnažnije od finansijske krize 2008. godine.

Pokazatelj novčane mase M3, koji, kako tumači Reuters, najvećim dijelom odražava ECB-ove kupovine obveznica radi očuvanja likvidnosti u eurozoni, porastao je 7,9 odsto, nakon što je u julu zabilježio najslabiji rast od ferbuara prošle godine.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV