slika

Veći depoziti rezultat povjerenja i stabilnosti

  20/09/2021Depoziti u crnogorskim bankama u avgustu su bili veći za 600 miliona, podaci su Centralne banke. To je rezultat povjerenja i stabilnosti bankarskog sistema, ocjenjuju u Udruženju banaka. Ističu da je u prvoj polovini ove godine građanima odobreno 129 miliona eura više kredita nego u istom periodu prošle.

Depoziti u crnogorskim bankama,u avgustu ove godine većani su za 600 miliona eura, ističu u Centralnoj banci.

Iz Udruženja banaka kažu da je to rezultat povjerenja i stabilnosti banaka.

“Depoziti su trosak za banke, problem je ako to nemate gdje da plasirate”, kazao je Bratislav Pejaković iz Udruženja banaka.

Za sedam mjeseci ove godine odobreno je 604 miliona eura kredita građanima ili 129 miliona eura više u odnosu na isti period prošle godine.

“Moguće da neko nije prošao te procedure to su izuzeci”, smatra Pejaković.

U Crnoj Gori je je prisutan trend pada kamatnih stopa, kažu u Udruženju banaka. Njihova visina zavisi od rizika plasmana.

Banke su imale problem u naplati kredita,ipak rast NLP 5,47 odsto nije zabrinjavajući. Dobri rezultati turističke sezone svako će doprinijeti boljoj naplati kredita i poslovanju ukupnog sistema.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV