slika

Povećane plate mladih bankara Goldman Sachsa

  04/08/2021Investiciona banka Goldman Sachs prihvatila je zahtjeve svojih mlađih bankara i pristala da im poveća plate.

Tako će od sada godišnja plata “juniora” biti oko 110,000 dolara, za razliku od 80,000 dolara koje su primali do sada.

Ranije ove godine, isti su se izborili za skraćenje radnog vremena sa 95 na 80 sati nedjeljno, navodeći da su uslovi za rad bili “nehumani”.


Ovakve odluke ili popuštanje na zahtjeve mlađih bankara naišlo je na kritike starijih kolega.

Tako je, na primjer, Ksavijer Role, koji je osam godina vodio Londonsku berzu, a nekoliko godina radio upravo za Goldman Sachs, rekao da bi mlađe kolege trebalo da prestanu da se žale ili nađu drugi posao. On kaže, da je u svoje vrijeme, radio i 130 nedjeljno tokom osamdesetih godina prošlog vijeka u Njujorku.

“Regularno radno vrijeme pratili bismo njujoršku berzu, večerali za stolom, a onda se prebacili na azijske berze od 8 do 10 uveče. Tokom pauze u Aziji, otišli bismo kući, gdje bismo od ponoći nastavili da trgujemo na azijskim berzama. Između 2 i 4 noću našli bismo vremena da odspavamo. U 4 ujutru bismo poslali narudžbine za evropske berze i brzo krenuli prema kancelariji kako bismo stigli do 6.30,” priča Role.

Izvršni direktor Goldman Sachsa Dejvid Solomon ranije je dao svoje mišljenje o zahtjevima zaposlenih, gdje je rekao da je “sjajno” što je grupa mladih analitičara izrazila zabrinutost zbog uslova rada u kompaniji.

Ali, dodao je, napraviti korak više prema klijentu pravi veliku razliku za banku. Solomon kaže da će se Goldman Sachs i dalje suočavati sa velikom potražnjom klijenata i naglasio potrebu da se odgovori na izazov i „da je naporan rad donio nagrade“.

 Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV