slika

Podrška poslovnim subjektima

Centralna banka osnovala FinTech Hub – Regulatorni inovacijski centar

  14/07/2021Centralna banka Crne Gore je osnovala CBCG FinTech Hub – Regulatorni inovacijski centar, kao mjesto na kome će FinTech sektor i poslovne banke moći da predstave svoje inovacije i traže stav i tumačenje Centralne banke Crne Gore o pitanjima koja su u njenoj nadležnosti, a vezana su za inovacije iz oblasti finansijskog poslovanja i platnih usluga, saopšteno je iz CBCG.

“CBCG FinTech Hub je inicijativa pokrenuta s ciljem pružanja neobavezujuće i neformalne podrške poslovnim subjektima koji razvijaju inovativni proizvod ili uslugu iz područja fintech-a. Ujedno, to je komunikativno – informativna platforma putem koje će Centralna banka odgovarati na upite, odnosno pružati informacije, razmjenjivati mišljenja i davati pojašnjenja u područjima FinTech-a iz domena svoje nadležnosti. CBCG FinTech Hub je namijenjen svim poslovnim subjektima koji razvijaju ili su već razvili tehnološku inovaciju u pružanju bankarskih ili platnih usluga, bez obzira na to imaju li prethodno odobrenje CBCG za pružanje određene vrste usluga”, navodi se u saopštenju.


Osnivanjem Regulatornog inovacijskog centra, Centralna banka Crne Gore, kako su naveli, podržava razvoj savremenih tehnologija na finansijskom tržištu na način kojim se unapređuje sigurno i efikasno funkcionisanje platnog prometa i finansijskog tržišta sa ciljem da se obezbijedi njegova stabilnost i zaštita korisnika finansijskih usluga i drugih partnera na finansijskom tržištu.

CBCG FinTech Hub je otvoren za konsultacije prema svim FinTech kompanijama, bilo da posluju u Crnoj Gori ili inostranstvu. Zainteresovani CBCG FinTech Hub mogu kontaktirati putem obrasca na linku https://fintechhub.cbcg.me/me/kontakt, dok više infromacija o Regulatornom inovacijskom centru možete naći na internet stranici CBCG – fintechhub.cbcg.me.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV