slika

Krivokapić: Evropska banka za obnovu i razvoj i dalje snežno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu

  07/07/2021Evropska banka za obnovu i razvoj i dalje snežno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu i ekonomskom razvoju. Ono što je do sada uradila Evropska banka za obnovu i razvoj, ovoga puta će biti izdašnje i cjelovitije, poručio je premijer Zdravko Krivokapić nakon sastanka sa predsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odilom Reno Baso.

“Dok smo da sada imali samo sporadične prijekte, među kojima je i projekat auto – puta koji je definisan samo na jednom dijelu, sada imamo cjelovit zaokret koji se tiče cijelog auto – puta. Ali auto – put ne može da ima svoju puno snagu ako ne bude povezan sa robnim transportom. A to znači da smo protažirali cjelovitost auto – puta i Luke Bar, kao kontejnerskog terminala i korišćenje tog resursa koji je do sada vrlo malo korišćen”, kazao je Krivokapić.

Istakao je i da će biti podržana izgrdanja saobraćajnice Plužine – Sarajevo.


“Prvi dogovoreni projekat će biti vezan za put Sarajevo-Plužine, i to je nešto što je predstavljalo i više puta od naše strane tretirano kao zastiđe i jedne i druge države, nadamo se da smo dobili i uvjeranje i podršku da će se to brzo realizovati”, kazao je Krivokapić.

Istakao je i da će se raditi na digitalizaciji, ali i da se nada novim investitorima.

“Najvažnija poruka današnjeg dana jeste protažiranje pravih investitoram koji su investitori sa rejtingom, koji će da učine Crnu Goru boljom destinacijom za razvoj investicija i zapošljavanje naših radnika”, zaključio je Krivokapić.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV