slika

Spajić i Milatović potpisali ugovore sa komercijalnim bankama vrijedne 40 miliona eura

  06/07/2021Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović potpisali su sa predstavnicima komercijalnih banaka ugovore o saradnji na sprovođenju socio-ekonomskih mjera.

Na osnovu toga, 40 miliona eura pomoći mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP), koje je Vlada obezbijedila kod Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) biće uplaćeno komercijalnim bankama, a novac je namijenjen za očuvanje likvidnosti i nove investicije.

CEB je Vladi već uplatio 30 miliona eura, dok će dodatnih deset biti uplaćeno nakon što iz te međunardno institucije procijene da proces korišćenje tog novca teče po planu.


Druga tranša od 30 miliona eura koja je takođe obezbijeđena kod CEB-a se može dobiti tek kada se plasira prva.

Milatović je kazao da potpisivanje ugovora predstavlja snažnu podršku privredi, te da će se time pospješiti likvidnost komercijalnih banaka, a da će se MMSP obezbijediti krediti po 1,5 do 2,5 odsto povoljnijim kamatnim stopama nego što su to sadašnji tržišni uslovi.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV