slika

Koji su trendovi u poslovanju sa bankomatima u Evropi?

  25/06/2021Potrošačke i trgovačke navike znatno su se promijenile u posljednjih 18 mjeseci pandemije, pa svjedočimo sve većem korišćenju tehnologije i češćim bezgotovinskim transakcijama.

Gotovina je i dalje jedina alternativa eventualnim prekidima rada digitalnih sistema i prvi je izbor mnogih trgovaca kao najbrže sredstvo plaćanja. Ona je univerzalna, koriste je svi bez obzira na godine i finansijsku situaciju. Dodatno, gotovina je mnogima prvi izbor u upravljanju ličnim finansijama jer ih sprečava da „virtuelnom“, neopipljivom kupovinom prekomjerno opterete vlastiti budžet.

Zbog djelimičnog prelaska na digitalne oblike plaćanja, ali i drugih trendova, mnoge banke nezavisno od veličine trenutno procjenjuju koliki broj bankomata da ostave u svom vlasništvu, te mnoge bankomate van poslovnica daju na upravljanje kompanijama koje su za to specijalizovane, kako bi ostvarile maksimalni učinak uz minimalne troškove.


Primjera radi, krajem prošle godine Bank of Ireland prodala je kompletnu mrežu svojih bankomata koji se nalaze van poslovnica, njih ukupno 700, Euronetu, kompaniji koja posluje na svim kontinentima i pravi je globalni igrač na tom tržištu. Neke banke razmišljaju i o smanjenju broja poslovnica, te o udruživanju sa drugim bankama kako bi napravile svoju mrežu bankomata i u svakom trenutku bile dostupne svojim klijentima uz što manje troškove i za svoje poslovanje i za klijente.

Naime, sve se banke vode željama korisnika – a korisnici žele brzo dostupan keš u blizini svih lokacija na kojima se kreću. Takva usluga modernim potrošačima čije su glavne dvije preokupacije da ne moraju dodatno misliti i da ne moraju ništa dodatno raditi, pojedinačno su neisplative čak i za velike bankare, te jedan od glavnih razloga zašto se tržište bankomata mijenja i napreduje u smjeru specijalizovanih kompanija koje se bave isključivo tim poslom.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV