slika

ŠTEDIM I INVESTIRAM

Zašto je potrebno razmišljati o štednji za penziju?

  04/05/2021Analize kažu da nam je za održanje životnog standarda u penziji potrebno svih 80% zadnjih mjesečnih neto prihoda.

Na bazi studije, koju je 2010.godine uradio Ekonomski fakultet Univerziteta u Ljubljani, ustanovljeno je da će zaposleni, koji prima platu od 1000 jedinica, 2025.godine bi primao penziju u iznosu od 546 jedinica plate (54,6%).

 

Analize kažu da nam je za održanje životnog standarda u penziji potrebno svih 80% zadnjih mjesečnih neto prihoda. To znači, da biste se i za dodatnu penziju, koja bi nadomjestila pad prihoda, morali sami postarati – posebnom penzionom štednjom.

 

Penziona rezerva su sredstva, koja će Vam omogućiti korišćenje rente u visini od 30% zadnjih mjesečnih neto prihoda 30 godina nakon penzionisanja. Preporučena penzijska rezerva u 65. godini iznosi vaših šest neto prihoda. Najniža stopa penzijske štednje, koja će vam pomoći u dostizanju tog cilja, a zavisno od mjesečnih neto prihoda i dužine štednje različita je za svakog pojedinca.

 

U svakom slučaju važi da što prije počnete štedjeti, manje ćete biti finansijski opterećeni, jer se odlaganjem uvećava i mjesečna rata za penzijsku štednju.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV