slika

Novi trendovi u pristupu potrošačima

  04/04/2021Tehnološki razvoj ubrzao je mnoštvo toga u poslovnom svijetu, a pandemija COVID-19 dodatno je doprinijela tom procesu. Prilagođavanje mjerama i trenutnoj situaciji navela je kompanije da organizuju rad od kuće, a potrošače podstakla da koriste internet više nego ikada. Prodajne organizacije susreću se sa velikim brojem izazova koji se ogledaju u potrebi za promjenama modela rada, načina prodaje i /ili izbora kanala prodaje, kanala za stvaranje inicijalnog kontakta s kupcima i sl.

Utisak koji one ostavljaju kod svojih klijenata rezultira načinom na koji klijenti percipiraju njihove proizvode, usluge i brend. Zato je poznavanje i razumijevanje kupovne odluke potrošača ključ do uspjeha u dinamičnom poslovnom okruženju.

Šta se dešava sa pružaocima usluga i brendovima?

S promjenama navika potrošača, mijenja se i korisnički pristup kompanija koje žele da im ponude svoje usluge. Pored korjenite promjene u načinu razmišljanja, potrebne su i  organizacione promjene, detaljne analize ponašanja klijenata i, naravno, inovativna tehnologija. I ne samo to, svi se moraju prilagoditi i po pitanju načina komunikacije, poruka koje kreiraju i prosljeđuju javnostima, kao i kanalima na kojima se oglašavaju.

Danas, kvalitetno korisničko iskustvo kompanijama donosi ključnu prednost u odnosu na konkurenciju, a ne cijena ili funkcija proizvoda i usluga.

Da bi osvojili pažnju kupaca i motivisali ih na kupovinu, brendovi se zaista moraju potruditi da budu što inovativniji i kreativniji.

Na koji način bankarski sektor odgovara novim potrebama klijenata?

Kako bi odgovorile na nove potrebe klijenata, u bankama je bila neminovna digitalna transformacija poslovanja. Digitalizacija traži od banaka novi pristup klijentima, prodaji, marketingu i svim drugim aktivnostima. Komunikacija s klijentima se razvija u pravcu poštovanja i uvažavanja njihovih rastućih zahtjeva u elektronskom okruženju.

Pojednostavljenje procesa, skraćivanje vremena potrebnog za upravljanje finansijama, minimalizovanje administracije i papirologije su bile ključne kada su u pitanju ulaganja banaka u digitalne kanale. Isplativost tih ulaganja se više ne dovodi u pitanje, jer samo kvalitetno korisničko iskustvo im može omogućiti lojalnost kupaca.

Vrhunac digitalnih inovacija je mobilna banka, pa danas banka staje na dlan i sve usluge se mogu obavljati putem mobilnog telefona, korišćenjem E/M banking aplikacija.

Brz tempo života i hronični nedostatak vremena u kupovini doveo je do toga da savremeni kupci cijene brzinu i jednostavnost i ne žele da budu zatrpani viškom informacija, već samo koliko im je zaista potrebno za donošenje odluke o konkretnoj kupovini.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV