slika

Kako da uvijek imate pregled potrošnje kreditnom karticom tokom mjeseca?

  03/04/2021Nepredviđeni troškovi, impulsivna kupovina ili oboje, Vas lako mogu dovesti u situaciju da nemate jasan pregled o potrošenim sredstvima na kreditnoj kartici. Nemate isti osjećaj o potrošnji kada prodavcu predajete komad plastike u odnosu na to kada plaćate novčanicama. Kako biste uvijek bili svjesni koliko novca trošite, slijedite neke praktične savjete kako da postupate mudro kada kupovine plaćate kreditnom karticom:

1. Kontrolišite potrošnju: Potošnju na kreditnoj kartici možete pratiti putem Klik-a, ili putem izvoda i na taj način provjerite koliko trošite mjesečno. Na svom mjesečnom izvodu ćete imati pregled plaćanja i podizanje gotovine kao i rezervacije do kraja obračunskog perioda. Pogledajte kada je transakcija obavljena, te potrošena sredstva u okviru limita za prethodni mjesec.

2. Kupovine planirajte unaprijed: upotreba platnih kartica može da zavara, jer plaćajući karticama nemate osjećaj da trošite “pravi” novac. Da biste izbjegli da se prezadužite, prije kupovine, na primjer, napravite spisak stvari koje su Vam zaista potrebne - a zatim se tog spiska i pridržavajte.

3. Provjerite ponudu: Na primjer ukoliko planirate da obavite neku veću kupovinu - kućni aparati ili nešto tome slično - raspitajte se gdje je najpovoljnija ponuda ovih proizvoda. Može Vam pomoći i onlajn komparator cijena. Sačekajte na popuste i akcije, ili tražite mogućnost kupovine na rate kreditnim karticama za odloženo plaćanje.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV