slika

Bankarstvo i fizičko distanciranje – vaše zdravlje i dobrobit su prioritet

  02/04/2021Prateći situaciju i primjenjujući aktuelne mjere nadležnih institucija u cilju smanjenja rizika od širenja virusa korona, želimo da znate da se u većini banaka sprovode proaktivne mjere kako bi se osigurao nesmetan pristup bankarskim uslugama. Jedna od najvažnijih preporuka u aktuelnoj situaciji je održavanje fizičke distance.

Banke vam na nekoliko načina mogu u tome pomoći.

 

Koristite elektronsko i mobilno bankarstvo gdje god da ste

Mnogo stvari možete uraditi iz udobnog doma ili dok ste u pokretu, uz pomoć računara ili telefona. Plaćajte obaveze, uplatite novac na postojeći štedni račun, aktivirajte trajni nalog ili nalog direktnog zaduženja, provjerite stanje i promet na računima koristeći elektronsko bankarstvo, koje možete preuzeti besplatno za Andoid i iOS uređaje. Istovremeno i štedite, jer su provizije (koje su i inače niže nego na blagajni) na sve transakcije fizičkih lica u domaćem platnom prometu – nula centi, što važi do ukidanja Privremenih tarifa koje važe od 17. 03. 2020. godine.

 

Posjetite internet stranicu, pozovite Kontakt centar ili vašeg kreditnog savjetnika

Ako su vam potrebne opšte informacije o kreditima i drugim uslugama banke, instrukcije za plaćanja iz inostranstva – korisne odgovore ćete naći na veb sajtovima većine banaka. Ako ipak ne uspijete, pošaljite im mejl ili poruku preko chat-a, pozovite Kontakt centar ili putem Skype-a. Pozovite telefonom vašeg kreditnog savjetnika ako imate pitanje koje se odnosi na vaš postojeći kredit, štednju ili proizvod osiguranja.

 

Plaćajte karticama

Novčanice prelaze iz ruke u ruku, pa je mnogo bolja varijanta da u prodavnicama, apotekama i na svim prodajnim mjestima na kojima postoje terminali, plaćate karticom. Ona se sve vrijeme nalazi u novčaniku ili u vašim rukama, pritom vam omogućava popuste na nekoliko stotina lokacija. Kad god možete, koristite mogućnost online poručivanja i plaćanja. Platnim karticama možete plaćati putem interneta, sigurno i jednostavno.

 

Pregled stanja i promjena PIN-a

Ukoliko nemate elektronsko ili mobilno bankarstvo, na bankomatu možete provjeriti stanje na vašem računu. Na bankomatu možete besplatno promijeniti i vaš PIN na kartici.

 

Izbjegavajte gužve

Kao mjera predostrožnosti, u filijali može istovremeno boraviti ograničen broj klijenata. Molimo vas da sačekate ispred dok ne dođe red na vas.

 

Održavajte razdaljinu

Zdravstvene institucije preporučuju distancu od dva metra u odnosu na druge ljude, pa vas molimo da se pridržavate te preporuke. Rukovanje sada nije dio poslovnog bontona.

 

Koristite dezinficijens

U svim filijalama su postavljena sredstva za dezinfekciju na ulazima u filijalu. Preporučujemo da ih koristite pri ulasku u filijalu.

 

Obavezno prekrijte nos i usta

Shodno mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, obavezno je nošenje medicinske maske, platnene maske ili tkanine koja prekriva nos i usta tokom boravka u zatvorenim prostorijama, pa tako i u filijalama banke.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV