slika

Produžen moratorijum na kredite, pomoć i za prevoznike

  31/03/2021Savjet Centralne banke Crne Gore usvojio je danas Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja epidemije zarazne bolesti  kovid-19 na finansijski sistem.

Kako je saopšteno iz CBCG, prva izmjena Odluke odnosi se ne produženje trajanja moratorijuma na otplatu kredita za one korisnike kojima je u periodu od 31. marta prošle godine ili kasnije prestao radni odnos kao posljedica negativnog uticaja epidemije koronavirusa i to do 31. decembra ove godine.

Usvojena je i izmjena kojom se proširuje spisak prioritetnih djelatnosti u smislu Odluke, odnosno obuhvat korisnika kredita koji imaju pravo na ranije usvojene mjere Centralne banke (moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita uz preferencijalni regulatorni tretman).

“Na pomenuti spisak je uključena djelatnost prijema i otpreme putnika i autobusa u drumskom saobraćaju, pod šifrom 5221: Uslužne djelatnosti u kopnenom saobraćaju”, naglašavaju u CBCG.

Savjet je razmatrao i druga pitanja za koja je nadležan.Pročitaj još:Da li mogu da uzmem kredit?Imamo posao za tebe!Izrada biznis plana za sve potrebeŠto će mi polisa osiguranja - Dajemo odgovor

slika        KONTAKT FORMA
Želite ponudu za osiguranje ili dodatne informacije? Pišite nam!
Vaša poruka je poslata. Hvala!
Dodaj CV